Vleeswarenbedrijf Brouwer

Kunststof wanden en plafonds
Dankzij de aanpassingen en uitbreiding door Roth Montage hoefde het vleeswarenbedrijf Brouwer aan de Kissel in Heerlen niet op zoek naar een nieuwe locatie. Met de nieuwe kunststof wanden en plafonds voldoet Brouwer inmiddels aan alle hygiëne- en kwaliteitseisen en kan het vleeswarenbedrijf weer jaren vooruit.

Jan Pieter Brouwer is directeur van het vlees warenbedrijf, dat vleeswaren produceert voor de eigen slagerij in Heerlen en voor de groothandel. Hij is ook diegene die, na diverse contacten met meerdere leveranciers, heeft gekozen voor Roth Montage.

Het kunststof plafond stamt uit 1971, de wanden uit 1995.
Rechts directeur Jan Pieter Brouwer, links zoon Ron

Probleemloos

Vanwege de strengere hygiëneeisen in het kader van HACCP en een groeiende productie dreigde ons bedrijf verouderd en te klein te worden,”zo vertelt Brouwer in onvervalst Limburgs.
Met name de tegelwanden en plafonds waren duidelijk aan vernieuwing toe. Daarnaast moesten in de productieruimte een paar nieuwe scheidingswanden worden geplaatst. Een hele klus, die tussen de productie door geklaard moest worden. We konden het ons niet permitteren om een paar weken stil te liggen. Maar dankzij Roth Montage zijn alle aanpassingen zonder problemen doorgevoerd. ”

Kwaliteit

De belangrijkste reden om te kiezen voor Roth Montage was, aldus Brouwer, de kwaliteit van het materiaal. „ Het plafond in de productieruimte is al in 1971 door Roth bedekt met kunststof panelen, maar nog steeds ziet het eruit als nieuw. “Ter verduidelijking wijst Brouwer op de wanden in dezelfde ruimte, die pas in 1965 door Roth Montage zijn bekleed. „ De harde, maar veerkrachtige kunststof verkleurt niet, is gemakkelijk afwasbaar en bestand tegen de meest agressieve reinigingsmiddelen, “zo licht hij toe. ,, Een ander voordeel is dat alle leidingen, die over de tegelmuur liepen, nu netjes weggewerkt zijn achter de kunststof panelen. Bovendien is het kunststof net zo sterk als tegels, maar wel veel gemakkelijker te vervangen.”

Omdat de productie absoluut niet mag leiden onder de verbouwing, heeft Roth Montage zich aangepast aan de werktijden van Brouwer en tijdens sluitingsuren gewerkt aan de plafonds en wanden. Brouwer tot besluit: ,, Zonder het te merken is ons bedrijf in een paar weken tijd ‘omgetoverd’ tot een modern, helder en hygiënisch bedrijf, dat met recht het HACCP- certificaat en de EG-certificering NL 743 verdient.”

Naadloos

Roth Montage in Heerlen is gespecialiseerd in het vervangen én plaatsen van kunststof wanden en plafonds. Er wordt gebruik gemaakt van harde, maar eveneens veerkrachtige panelen. Deze panelen zijn voorzien van een messing in een groef, die in elkaar geschoven worden en zo tegen de oude wand of het plafond geplaatst kunnen worden. Bovendien hebben deze profielen een dubbele sluiting, zodat de naadloze wanden en plafonds spuitwaterdicht zijn. Voor het plaatsen van nieuwe wanden wordt eerst een raamwerk gebouwd, dat vervolgens wordt bekleed met de kunststof panelen.

Roth Montage heeft inmiddels bij meerdere foodproductiebedrijven, waaronder slagerijen, slachterijen en vleeswarenbedrijven, in heel nederland oude muren en plafonds tot tevredenheid vernieuwd.